Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα μετά την απόφαση του Eurogroup

Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους όπως η Γερμανία το 1953
April 3, 2017
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας
April 12, 2017
Show all

Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα μετά την απόφαση του Eurogroup

Είναι η πρώτη φορά μετά τις 29 Μαρτίου που τα ελληνικά ομόλογα υποχωρούν μετά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Οι αποδόσεις στα 2ετή ελληνικά ομόλογα υποχωρούν στο 7,836% και κατά 1,64%, ως απόρροια των προοπτικών που υπάρχουν για μια συμφωνία στη δεύτερη αξιολόγηση για την Ελλάδα.

Οι αποδόσεις στα 10ετή υποχωρούν επίσης και διαμορφώνονται στο 7,061% με πτώση 1,36%, μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η καθυστέρηση της β’ αξιολόγησης έχει εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών φέρνοντας μνήμες του 2015, καθώς φοβούνται ένα νέο ελληνικό επεισόδιο εν όψει των πληρωμών του Ιουλίου.

Ταυτόχρονα οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, βάζοντας σε κίνδυνο τους στόχους του προγράμματος και ειδικά αυτών για την ανάπτυξη του 2017.

Πρέπει να τονιστεί πως οι αναλυτές μιλούν ήδη για κίνδυνο ύφεσης στο α’ τρίμηνο του έτους για την Ελλάδα, ενώ έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ