Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα μετά την απόφαση του Eurogroup
April 10, 2017
Πάνω από 44 εκατ. ευρώ έδωσαν το 2016 οι τράπεζες στα Μέσα Ενημέρωσης
May 2, 2017
Show all

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Επανέρχεται και φέτος η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας για μερικούς μήνες με έκπτωση σε σχέση με τα ετήσια τέλη, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε πέρυσι. Ειδικότερα, παρέχεται και για το έτος 2017 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας (λήψη πινακίδων) οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης (ι.χ.) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα:

– για λήψη των πινακίδων για διάρκεια ενός (1) μηνός ο ιδιοκτήτης θα καταβάλλει τα τέλη για δυο μήνες (2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας),

– για διάρκεια τριών (3) μηνών θα καταβάλλει τα τέλη για τέσσερις μήνες (4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας)

– για χρήση για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες θα καταβάλλει τα τέλη για τους μήνες που απομένουν προσαυξημένα κατά δυο μήνεw.

Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που θέλει να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για ένα ΙΧ 3.500 κυβικών, μοντέλο του 2005, επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 1.050 ευρώ. Μπορεί να πάρει τις πινακίδες για έναν μήνα πληρώνοντας 175 ευρώ, για τρεις μήνες πληρώνοντας τέλη 350 ευρώ και έως το τέλος του έτους (π.χ τον Μάιο) πληρώνοντας τέλη ύψους 875 ευρώ.

Σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντος τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ